top of page

MELDING ACTIVITEITENBESLUIT

Volledig compliant zijn met de Wet milieubeheer

Auto onderhoud

INVENTARISATIE

jonge Advocaat

TOETSING

Het bereiken van een deal

TOELICHTING

Relevante activiteiten

Afhankelijk van het soort bedrijf en de uitgevoerde activiteiten moet een bedrijf voor het oprichten of veranderen een melding doen bij de gemeente. Het bedrijf moet de melding uiterlijk vier weken voor oprichting of verandering van het bedrijf doen.

Toetsing aan wet- en regelgeving

Een bedrijf moet ten minste 4 weken voor het starten of veranderen van het bedrijf een melding Activiteitenbesluit doen. Voorwaarde is dat het gaat om een milieubelastende activiteit die een 'Wm-inrichting' is (uitgezonderd 'type A-bedrijven'). Een type B bedrijf moet altijd een melding Activiteitenbesluit doen. Dit moet altijd tenminste 4 weken voor het starten of veranderen van het bedrijf.

Overleg met de overheid

De overheid geeft aan welke gegevens het bedrijf moet melden. Sommige gegevens zijn altijd nodig en sommige alleen bij bepaalde activiteiten. In het Activiteitenbesluit staan de gegevens die het bedrijf moet melden. Bij een verandering hoeft het bedrijf alleen een melding te doen als de verandering afwijkt van de eerder gemelde gegevens. Wij gaan voor u na welke gegevens en activiteiten gemeld moeten worden.

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vandaag contact met ons op.

Melding activiteitenbesluit: Services
bottom of page