top of page

AKOESTISCH ONDERZOEK

Onderzoek naar geluid als onderdeel van een aanvraag of melding, naar aanleiding van klachten, als bouwkundige onderbouwing of in het kader van een ruimtelijke procedure.

Avionics Techniek

AANLEIDING

Air Vent Cleaning

TOETSING

Air Traffic Forecasting

ONDERBOUWING

Relevante situatie

Geluid is altijd aanwezig. Soms is die aanwezigheid zo duidelijk dat het storend is. Dat kan leiden tot overschrijding en klachten. Het is belangrijk om de akoestische situatie van een bedrijf of proces goed in beeld te hebben. Wij stellen de relevante situatie vast.

Toetsing aan het juiste kader

Overlast door geluid kunnen wij verifiëren door dit te meten en te toetsen aan het juiste kader. Bij bouwkundige projecten bepalen wij de geluidwering van gevels en wanden. Voor ruimtelijke ontwikkelingen stellen wij het heersende geluidniveau vast. Voor bedrijven brengen wij de akoestische situatie in beeld en toetsen die aan de juiste handreiking.

Toelichting van de standpunten

Meestal komt de rapportage van een akoestisch onderzoek ter beoordeling bij de overheid terecht. Dan is het belangrijk een goede toelichting te geven op de gekozen uitgangspunten. Onze adviseurs kennen overheidsorganisaties van buiten en binnen. Zij zijn uitstekend in staat de juiste toelichting op de standpunten te geven op belangrijke momenten in het proces.

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vandaag contact met ons op.

Akoestisch onderzoek: Services
bottom of page